Braamspunt, Kennismaking Ziekenhuis
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
20 Juli 2007 | Suriname, Paramaribo
Leuk die reacties op mijn berichtjes!
Irma wat beteft het telefoonnummer dat ik had gegeven: dat is mijn mobiele nummer hier, dus daar kun je op smsen(terug smsen vanuit hier is in principe mogelijk maar helaas lukt het niet altijd, soms wat problemen met het netwerk). Mn Nederlandse simkaart heb ik in NL gelaten.
Iedereen die bij mij in huis woont hier (en het huis er tegenover, ook een 'stagiaire-huis') zijn trouwens allemaal Nederlands!
En voor degenen die nog vroegen naar mn bagage: ik had de koffer van tevoren toch nog maar gewogen ja, en op het vliegveld gaf de teller 25,1 kg aan dus kwam precies goed uit ;) (je mocht 25 kg).
Nu weer even een update van mijn dagen hier, heb nu natuurlijk nog vrij dus wat meer tijd om eens even het internetcafe in te duiken :)
Gisteren ben ik met een groepje meiden naar Braamspunt geweest. Je gaat hier met een bootje naartoe. Om bij de opstapplaats voor de bootjes te komen zijn we met de bus gereisd, dat was dus de eerste keer in een Surinaams busje! Een aparte ervaring. We zaten helemaal achterin en het was maar goed dat onze bestemming het eindpunt was, want in het smalle gangpad worden ook stoeltjes uitgeklapt (die zitten vast aan de bankjes grenzend aan het gangpad) waardoor je simpelweg niet de bus uitkunt zonder dat alle mensen die hierop zitten opstaan. Goedkoop is het wel, slechts 1 SRD! (omgerekend nog geen 30 eurocent). Er zijn ook volgens mij tussen het begin- en eindpunt geen vaste haltes, je kunt in- en uitstappen waar je wil. En de bus vertrekt ook niet op vaste tijden, maar gewoon als ie vol zit!
Maar nu even verder over Braamspunt, dit is een soort strandje dat grenst aan de oceaan. Er is daar verder niet veel, wat armoedige hutjes waar wel mensen wonen (die moeten wel van de visvangst leven volgens mij want daar was niks te koop). Maar de hoofdreden om met het bootje naar Braamspunt af te reizen (ongeveer een uurtje varen) is het feit dat er vaak dolfijnen te zien zijn.
Helaas hadden wij wat dat betreft pech.. We hebben zittend op het strand een stuk verderop een groepje van zo'n 3 dolfijnen zien zwemmen (je zag de vinnen telkens boven het water uitkomen), dus we hebben ze in ieder geval gezien, maar op de boot helaas niet. Ook op de terugweg (nadat we ongeveer 1,5 uur op het strandje hadden gezeten) werd ons getuur over het water niet beloond. De bootsman zelf snapte ook niet echt waar de dolfijnen uithingen, de dag ervoor waren er heel veel geweest en ook van andere meisjes die al eerder naar Braamspunt waren geweest hoorden we dat er juist vanuit de boot grote aantallen te zien waren. Maarja helaas niks aan te doen.. Het was in ieder geval wel een lekker uitstapje.
Daarna nog even lekker in de tuin gelegen (er ligt een grote tuin achter ons huis) en 's avonds zijn we op de Nederlandse Ambassade naar de film geweest, daar wordt namelijk elke maand gratis een Nederlandse film gedraaid (dit keer was het 'Ober').
Vandaag heb ik goed kunnen oefenen met het links fietsen. Ben vanmorgen naar de vreemdelingendienst gefietst (een tochtje van zo'n 3 kwartier, en in 1 keer goed gefietst, zonder iemand te vragen!) om een 'inreisstempel' te halen (dit moet iedereen die langer dan 30 dagen blijft). Als je trouwens als meisje over straat loopt of fietst vliegen de toetergeluiden, "dag schatje", "dag poppetje", "psssst" en zoengeluidjes je om de oren, maar dat is hier de normaalste zaak van de wereld en zolang je er niet teveel op ingaat blijft het daar ook bij.
En als ik de weg een keer moet vragen doe ik dat aan vrouwen, voordat ik gratis begeleiding meekrijg haha. En zelfs toen ik aan 2 vrouwen de weg vroeg riep een man van een afstandje "ben je de weg kwijt?". Ik riep terug "Nou ik vind het wel" en dan wordt verder ook niet aangedrongen.
Hoewel het verkeer aan de ene kant nogal chaotisch is, is het aan de andere kant ook weer zo dat je als fietser vaak voorrang krijgt ook al sta je te wachten voor haaientanden.
Verder ben ik vandaag al even langs het ziekenhuis gewandeld waar ik maandag aan mn stage begin, het St. Vincentiusziekenhuis. Ik werd hartelijk ontvangen door de kinderarts, hij belde vervolgens de andere co-assistent die hier al wat weekjes rondloopt (studeert ook in maastricht) en zij heeft me de afdeling vast laten zien. Ook de verpleegsters waren erg vriendelijk en heetten me welkom op de afdeling (en daar heb ik met betrekking tot andere ziekenhuizen al wel andere verhalen over gehoord!) dus ik heb veel zin om er te beginnen!
xx Suzanne
21 Juli 2007 - 09:59
Marjanneke:
Hee Suzanne,
Ik las net je bericht op onze DFN site en ben meteen even op je site gaan kijken. Tot nu toe klinkt het allemaal prima zeg. Grappig, van die busritjes die geen knoop kosten en je op elke willekeurig plek afzetten. Goed om te zien hoe dagelijkse dingen in andere landen verlopen. Fluiten en naroepen hoort erbij, daar wen je vanzelf aan denk ik. Aardige mensen in het ziekenhuis, prima! Ik wens je heel veel suc6 en plezier maandag, je eerste officiële ziekenhuisdag!
x MJ -
21 Juli 2007 - 14:07
Irene:
hee suus
snapte er al niks van, ik had je namelijk al gesmst, maar kreeg maar niks terug, maar dit verklaart een hoop...
je hebt al aardig wat uitstapjes gemaakt, helaas moet je maandag al beginnen met werken.
chirurgie in venlo is erg relaxed, leuke arsten en niet te hard werken. Heb er best lol in, ook de OK's, dat had ik niet verwacht. by the way: shrek 3 nog niet gezien...!
heel veel succes eerste weekje ziekenhuis dadelijk en ik hoor het wel hoe het daar is.
liefs irene -
21 Juli 2007 - 14:34
Anne:
Hoi Suus,
Fijn dat het zo leuk is allemaal en dat je met die meiden al uitstapjes hebt gemaakt. Ik had je dinsdag nog ge smst, maar die heb je dan ook niet ontvangen denk ik. Klinkt wel allemaal heel leuk, valt het weer ook een beetje mee? Geen regen?
Jammer van de dolfijnen, maar voor dat geld kan je er nog wel een keer naartoe, daar hoef je het niet voor te laten. De Vierdaagse hier was nog erg leuk, alleen ook erg nat tijdens de intocht.
Ook echt super dat je nu al zo actief aan het posten bent op deze site, leuk om te lezen wat je daar doet en hoe het daar allemaal gaat. Ik hou de site in de gaten. Veel succes maandag op je eerste werkdag!!!
Liefs van Anne alias muzieksmurf! -
21 Juli 2007 - 21:14
Oma En Opa Sallevelt:
Lieve Suzanne Malden, 21 juli 2007.
Van jou al diverse berichten ontvangen.
Gelukkig tot afgelopen vrijdag alles oke bij jou. Ik heb heel erg in de rats gezeten over de opvang in Paramaribo, maar gelukkig alles goed. Afgelopen vrijdag laatste dag van de vierdaagse in Nijmegen. Opa en ik zaten al om 11 uur aan de Rijksweg. Jouw familie: Thea en jouw broers zouden om ca. 1 uur komen om Leny en Herman te verwelkomen. Maar kort daarna brak een hevig noodweer los o.a. regen, onweer met behoorlijke lichtflitsen. Nog heel veel lopers onderweg, die op commando moesten schuilen. Wij renden met paraplu's, stoeltjes en tassen naar Rogge. Enkele uren later, toen het weer iets beter was, weer terug naar de Rijksweg om alsnog Leny en Herman te begroeten. Geen leuke herinnering aan de vierdaagse.
Je ouders afgelopen nacht naar Zwitserland vertrokken en vanavond ca. 7 uur bericht dat ze goed aaangekomen waren. Jouw Hisca wordt hier goed vertroeteld. Lieve schat, heel veel liefs en veel succes voor de komende tijd van oma en opa. -
22 Juli 2007 - 08:12
Elsa:
Heey Suus!
Probeerde je net te smsen, maar vanaf mijn zwitsers nummer lukt het niet :-( Heb je zeker weten het goede nr op de site gezet?? Anyways, super spannend wat je allemaal aan het doen bent! Geniet nog maar even van dat fluiten en naroepen: voor je het weet ben je weer terug in NL en vraag je je af waarom je geen staande ovaties meer krijgt als je in een mini-rokje over straat huppelt! Super veel plezier en succes toegewenst! Weet zeker dat je een geweldige tijd tegemoed gaat!
Ik zie je weer in Nederland!
Dikke kus,
Elsa -
22 Juli 2007 - 09:31
Floor:
Hey Suzanne,
Ik ben weer heel terug gekomen uit Oeganda. Het was erg mooi, maar erg heftig. Ik heb veel nare dingen gezien, maar gelukkig ook mooie momenten gehad. Hoe is het leven nu in Suriname? Ik hoop dat de simkaart het goed doet. Ik ga je site in de gaten houden! Veel succes!
Kus Floor -
22 Juli 2007 - 10:15
Lenie En Herman:
Ha Suus,
wat een lange verhalen, ik heb ze nog niet eens allemaal gelezen, maar wel geprint voor opa en oma Bemmel. Ga ik ze daar wel lezen. We hadden al gehoord dat je goed was aangekomen, dus da;s fijn. En jij hebt misschien ook al gehoord dat we de 4-daagse goed uitgelopen hebben. Je moeder had ons weer verwend langs de route met broodjes, drinken en prachtige corsages. Die van mij met een zilveren 10 erop. Hartstikke mooi.
We laten wel weer een berichtje achter en succes met je eerste werkdag morgen. -
22 Juli 2007 - 21:06
Mieke:
Potdikkie! Ik had me vorige week al met mijn e-mailadres aangemeld bij jouw site, zodat ik een mailtje zou krijgen als je een nieuw bericht had geplaatst, maar dat heb ik dus niet gekregen:( Ging vandaag toch maar eens kijken en zie nu dat je al 2 berichten hebt geplaatst!
Fijn dat je goed aan bent gekomen. Haha, die man/vrouw in het vliegtuig! Heb jij weer ;) Nouja, goed, het brengt wel wat sensatie mee op zo'n lange vlucht he. Ik zag donderdag een vriendin van mij die net terug was uit Suriname, poepiebruin dat ze was. Dat zal jij ook wel zijn als je weer terug bent!
Bedankt trouwens voor je mailtje, heb je nu alweer heeeeeel veel te vertellen. Hoe moet ik je in godsnaam zo lang missen? :( Ik mail je morgen of overmorgen terug met een uitgebreid verslag, voor nu ga ik lekker naar mijn bedje, want ik moet van mezelf weer in het goede ritme komen, wat wil zeggen: 's nachts slapen en overdag wakker zijn in plaats van andersom, hehe.
Heel veel succes met je eerste stagedag morgen. Ik denk aan je. En eh, let wel een beetje op he met die mannen daar. Anders geef je ze gewoon het antwoord dat wij ze in de El Sombrero altijd gaven (...) ;)
KUS -
24 Juli 2007 - 12:38
Miranda:
Heej meis!!
Zo te horen gaat het lekker met je in Suriname. Wat klinkt het allemaal gaaf zeg! Ik moest wel erg lachen om die foto met je koffer, op de terugweg een extra koffer?? :P Moet heerlijk zijn geweest op t bootje naar de dolfijnen, hopelijk zie je ze een ander keertje nog. Ik wilde een heel verhaal typen, maar heb nu koffiepauze, maar ik laat snel weer wat horen. heel veel plezier en ik hoop dat het je goed bevalt in het ziekenhuis! dikke kus miranda -
25 Juli 2007 - 09:30
Marijke:
Ha die Suzie,
Nou dat klinkt al goed daar. Ik ben nu bij oma en opa en heb net met Hisca gewandeld die meteen alle gaten spontaan leegde... Lekker he al dat naroepen en fluiten? Ik ben op een leeftijd dat je dat weer gaat missen. Zelf gaan we pas over 2 weken op vakantie, dus nu nog lekker thuis wat aanrommelen. Succes met je coschap daar.
Groeten,
Marijke -
26 Juli 2007 - 20:02
Nina:
Hoi lieverd!
Leuk joh, al die uitstapjes! Van andere vriendinnen die in het buitenland zaten kreeg ik steeds een bericht als ze een bericht op hun waarbenjij.nu hadden geplaatst maar van jou niet! Nu zie ik pas dat ik me niet had 'aangemeld'. naja, ik ga snel alles bijlezen :). Ik mis je wel! XXX -
03 Augustus 2007 - 22:44
Andrew Jacobs:
Heej Suzanne
Leuk om dit zo allemaal te lezen dat je het erg naar je zin hebt.
Van die dolfijnen is wel jammer.
Dacht ik hoor je verhalen wel van je broertjes bij mij op het werk , maar ik heb ze al ff niet meer gezien.
xxx Andrew.